Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.06.2021 11:10 - 7 успешни принципа за използване на цветовете в детската стая
Автор: dysign Категория: Бизнес   
Прочетен: 504 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 14.06.2021 20:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Цветовете в детската стая са решение, което не всеки родител взима лесно. Много е важно да изберем правилните цветове на стените, както и на самото обзавеждане, като се съобразим с възрастта, пола и характера на детето/децата. 

Не бива да забравяме, че в
 детската стая детето трябва да играе с желание, да се чувства спокойно и сигурно по време на сън, както и да учи в комфортна и предразполагаща обстановка.

Стремете се към тези 7 основни принципа в обзавеждането на детската стая:

1) Разпределете правилно зоните на игра, учене и сън. Ако стаята е малка, оставете центъра свободен, без да затрупвате стаята с излишни мебели.

2) Изберете покритие на стените, което лесно може да бъде променяно в зависимост от цветовото предпочитание на детето/децата. Оставете свободно пространство на някоя стена, което да боядисате със специална боя, върху която може да се рисува.

3) Старайте се мебелите в детската стая да бъдат светли, с по-малко ярки цветове, с повече затворено място за съхранение на дрехи, книги и играчки. 

4) Обърнете внимание на килима, и смело акцентирайте върху неговия цвят или картинка, ако сте се спрели на изчистени стени и мебели в светъл цвят. Обратно, ако сте заложили на ярки стени и мебели, успокойте ги със светъл и едноцветен килим.

5) Избягвайте тематичните настроения в обзавеждането, децата твърде често променят своите предпочитания към даден герой, или тема. Ако все пак не можете да им откажете, заложете на текстил в тази тема, който лесно можете да промените, ако се наложи - килим, спално бельо, възглавнички, пердета, дрехи, чанта или раница. Друг вариант е да сложите стикери на стените, или осветително тяло в тематиката на стаята. 

6) Не прекалявайте с цветовете, особено ако не сте запознати с техния психологически ефект върху характера. Ако забележите, че детето ви е превъзбудено, или е станало твърде меланхолично, помислете дали стаята му не се нуждае от ремонт. 

7) Не забравяйте, че не вие ще живеете в детската стая, а вашето дете. Нека бъде уютна и удобна за децата ви, съобразена с техния характер. Не превръщайте стаята им в израз на вашето неизживяно детство, като я обзаведете на футболна тематика, ако знаете, че децата ви обичат да ходят на море и са почитатели на слънцето, пясъка, вълните, раковините и делфините.

DYSIGN съвет - децата растат бързо, затова не ги затрупвайте с играчки, а прекарвайте време с тях. Четете книжки, играйте, рисувайте, пейте, и се разхождайте сред природата. Д
айте им любов, за да ви отвърнат със същото. Докато са малки, децата имат нужда както от физическата, така и от психическата закрила на своите родители. Дори пораснали, те пак ще имат нужда от нас и защитеното пространство на своята стая, за да се върнат в дните на своето безгрижно детство.

Подсигурете подходяща среда за правилното развитие на своите деца, като обзаведете детската им стая с много вкус и любов. 

Ако смятате, че имате нужда от помощта на специалист в този процес, доверете се на интериорно студио DYSIGN, като се свържете с нас на https://www.dysign.bg/  







Гласувай:
1




Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dysign
Категория: Бизнес
Прочетен: 3573
Постинги: 2
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930